Sylwester z „Bigbit Milicja”
Zapraszamy do spędzenia sylwestrowego wieczoru z piosenkami Karin Stanek, Kasi Sobczyk, Skaldów, Niebiesko-Czarnych, Czerwono-Czarnych, Czerwonych Gitar, Czesława Niemena, Krzysztofa Klenczona, Piotra Szczepanika i innych, które znalazły się w sylwestrowym programie artystycznym nietypowej Klubokawiarni.
Sukces spektaklu „Tango Prohibicja” opowiadającego o Nocy Sylwestrowej 1939 roku spowodował, że Teatr Dramatyczny zaprasza na drugą odsłonę niekonwencjonalnej i bezpruderyjnej śpiewogry.
„Bigbit Milicja” to spektakl, którego akcja toczy się dokładnie 30 lat później, w Sylwestra 1969 roku, gdy kończy się dekada pełna ciężkich historycznych wydarzeń społeczno-politycznych. Z bigbitowym rytmem w tle, który wzmacniał pogodę ducha i odczarowywał szarą rzeczywistość obywateli PRL-u przeniesiemy się do nietypowej Klubokawiarni, aby spotykać tam piosenkarkę, artystkę malarkę, literata intelektualistę, bikiniarza i ambitnego milicjanta, który nie potrafi zdecydować po której stronie kurtyny chce stać.
Reżyserią, scenariuszem, ruchem scenicznym i koncepcją scenograficzną zajął się Maciej Zakliczyński. Opiekę artystyczną nad spektaklem objęła Agnieszka Korytkowska-Mazur, która odpowiada również za kostiumy. Aranżacje i opracowanie muzyczne – Ula Kisiel.
W Sylwestra zapraszamy na pokaz „Bigbit Milicja” o godz. 19.00. W ten szczególny wieczór na Widzów będą czekały również dodatkowe atrakcje i niespodzianki oraz lampka szampana.
Bilety na spektakl sylwestrowy można kupić w cenie 120 zł. Jak co roku emeryci i renciści mogą kupić specjalne, tańsze bilety, które kosztują 100 zł.
Bilety na spektakl sylwestrowy do kupienia w Kasie Teatru oraz TUTAJ.
Rezerwacje biletów na spektakle przyjmuje Dział Marketingu i Organizacji Widowni:
tel. 85 74 99 185, e-mail: rezerwacje@dramatyczny.pl.
Po spektaklu zaprzyjaźniona z Teatrem restauracja Wariatka zaprasza wszystkich teatromaniaków na wyśmienitą kolację. W tym dniu Wariatka przygotowała specjalną ofertę wieczornego menu w cenie 110 zł/os.
Propozycja menu:
– welcome drink – lampka wina,
– przystawka: pescaccio z łososia i wędzonego halibuta z suszonymi pomidorami i szparagami,
– zupa: krem parmentier z buraczanym creme fraiche,
– danie gorące: confitowane udo kaczki z kolorowym puree z zielonym groszkiem w maśle estragonowym pod sosem z czerwonego porto,
– deser: torcik czekoladowy z gorącą białą czekoladą,
– szampan o północy do toastu.
Rezerwacje stolików przyjmowane są do dnia 20.12.2015 r. pod numerem tel. 885 508 509.
www.wariatka.eu