Przepis na ciasteczka Franklina
2 jajka
1/2 filiżanki miękkiego masła
2 filiżanki mąki
1 filiżanka cukru
1 filiżanka czekoladowych chrupek
Nastaw piekarnik na 180 °C.
Ubij jajka z cukrem i masłem.
Dodaj mąkę, czekoladowe chrupki i wymieszaj.
Nałóż łyżką ciasto na blachę do pieczenia – tak, żeby powstały małe placuszki.
Poproś kogoś dorosłego, żeby wstawił blachę do piekarnika.
Nastaw kuchenny stoper na 15 minut.
Po wyjęciu ciasteczka powinny wystygnąć.
Smacznego!
Fragment z książki „Franklin i ciasteczka” – P. Bourgeois, B. Clark
W lutym spotkamy się ze żółwiem Franklinem – znanym i lubianym bohaterem serii książek dla dzieci.
Czytają:
7 lutego – Katarzyna Siergiej i Marek Tyszkiewicz,
14 lutego – Aleksandra Maj i Sławomir Popławski,
21 lutego – Ewa Palińska i Monika Zaborska-Wróblewska,
28 lutego – Arleta Godziszewska-Półtorak i Piotr Półtorak.
Po lekturze zapraszamy do wspólnej zabawy.
Miejsce: Pijalnia Czekolady E. Wedel 1851, Rynek Kościuszki 17, Białystok
Termin: każda niedziela, godz. 10:30
Wstęp wolny
3 i 5 lutego (środa i piątek) w godzinach 12-13.30 wspólnie z Pijalnią Czekolady oraz sklepem Pomysłowa Kredka zapraszamy na rodzinne granie w planszówki (gry przeznaczone dla dzieci od 4 roku życia).
Zapraszamy!